COVID-19 Neus Swab Zelftest

Onze sneltest op basis van een neusswab is nu goedgekeurd als zelftest. Bij deze test hoeft de swab maar 2 cm de neus in.

De  COVID-19 neus swab test is goedgekeurd als zelftest door de Europese Commissie (EC). Dit betekent dat iedereen de test mag afnemen en dat de sneltesten in supermarkten en apotheken te koop zijn. Een korte neus swab en 15 minuten later weet u of iemand besmettelijk is met het coronavirus.

Dit product is een immunoassaystrip die gebruikmaakt van zeer gevoelige monoklonale middelen antilichamen om het nucleocapside-eiwit (N-eiwit) in SARS-CoV-2-virale deeltjes te detecteren. Wanneer een monster wordt toegevoegd op een testkaart, zal het over de strip migreren door een capillair effect. Als het N-eiwit aanwezig is in het monster, zal het binden met N-eiwit-antilichaam gecoat met rode colloïdale gouddeeltjes op de strip, om een groep rode complexen te vormen. Deze complexen zijn binden met een ander N-eiwit-antilichaam gecoat op de testlijn (T-lijn), dit hoopt op en resulteert in een rode band op de T-lijn. Als controle, zal er altijd een rode band verschijnen op de controlelijn (C-lijn), wat aangeeft dat het juiste volume van monster is toegevoegd op de testkaart.

Samenstelling per test:

  • Tetscassette
  • Pipet
  • Bemonsteringsstaafje
  • Buis met extractiebuffer
  • Dopje

Onderstaand is een instructievideo te zien waarin uitgelegd wordt hoe deze zelftest afgenomen wordt.

Deze test is net zoals Abbott, Roche en Quidel geregistreerd in Europa en in bezit van een geldig CE en TüV certificaat. Ook voldoet deze test aan de minimum eisen van de RKI en PEI (het Duitse RIVM) en is opgenomen in de BfArM-lijst. Het Federaal Instituut voor Drugs en Medische Hulpmiddelen is een onafhankelijke hogere federale autoriteit binnen de portefeuille van het Federale Ministerie van Volksgezondheid in Duitsland. De NewGene sneltest is in meerdere landen geregistreerd waaronder: Frankrijk, Italië, Portugal, Tsjechië, België, Griekenland, Peru en Argentinië. En meer landen (o.a Zwitserland) zijn druk bezig met het valideren van deze gemakkelijke sneltest. Een CE-certificering voor gebruikt als zelftest voor consumenten is aangevraagd.

Goffin Molecular Technologies is niet aansprakelijk voor verkeerd gebruik, opslag, uitslag en uitleg van de sneltest en de eventueel daaruit voortvloeiende calamiteiten.

Fill in the form

and ask
us anything about our products

After completion, Goffin Molecular Technologies will contact you as soon as possible.