2-in-1 swab: het begin naar minder medisch afval

Sinds de coronapandemie is het gebruik van wegwerpbescherming toegenomen. Denk daarbij aan de materialen die worden gebruikt in een COVID-19 teststraat. De uitstrijkstaafjes die worden gebruikt voor het afnemen van een test, worden apart verpakt. Dit zorgt voor alleen maar méér afval. En dat kan anders, vindt Goffin.

Bij medisch afval wordt vaak gedacht aan het afval van ziekenhuizen en zorginstellingen. Deze soort afval wordt vaak in speciale bakken en onder strenge voorwaarden afgevoerd. Zo wordt voorkomen dat eventuele ziekteverwekkers worden verspreid. Maar ook de gewone burger produceert steeds meer medisch afval. Want ook alle gebruikte mondkapjes worden ‘gewoon’ weer weggegooid. Het gebruik van deze beschermingsmiddelen zal grotendeels het nieuwe normaal worden, ondanks dat lang niet al het afval te recyclen valt.

Ook in coronateststraten wordt er veel medisch afval geproduceerd. De uitstrijkstaafjes, die gebruikt worden voor een coronatest, worden goed verpakt. De nasofarynx swab (diep in de neus) en een orofarynx swab worden beiden apart verpakt. Dit geeft dus twee keer zoveel plastic afval. Daarom komt Goffin met de twee in één swab. In één steriele verpakking zitten zowel de nasofarynx als de orofarynx swab.

De swabs blijven steriel omdat na het open van de verpakking beide swabs gelijk gebruikt worden in een teststraat. Met deze nieuwe verpakking kan de hoeveelheid plastic afval van de uitstrijkstaafje al gehalveerd worden!

Fill in the form

and ask
us anything about our products

After completion, Goffin Molecular Technologies will contact you as soon as possible.