Nieuwe kindvriendelijke neusswab

Een diepe neusswab kan door volwassenen als onprettig worden ervaren. Maar ook voor kinderen kan een swab vervelend aanvoelen. Het kan er zelfs van weerhouden om zich te laten testen. Daarom komt Goffin met een speciaal ontworpen swab voor kinderen: de CavSwabTM Mid Turbinate.

Een aantal teststraten werkt al met een kindvriendelijke test. Hierbij wordt er een mid-nasale test afgenomen die minder ver de neus in gaat. Toch blijft het een uitdaging om de test goed af te nemen, voor zowel het kind als de laborant. De CavSwabTM Mid Turbinate is speciaal ontworpen voor een testafname bij kinderen.

Afhankelijk van de leeftijd heeft de swab meerdere ‘stoppunten’. Om deze stoppunten duidelijk weer te geven, wordt er een verwijderbare stop bijgeleverd. Deze stop, in de vorm van een beer, wordt op het aanbevolen stoppunt geplaatst. Hierdoor weet de afnemer hoe ver de swab in de neus moet. Ook zorgt deze stop voor een sneller en comfortabeler testproces. De laborant hoeft de afstand tussen de neus van het kind en de neusholte namelijk niet meer handmatig te meten.

De CavSwabTM Mid Turbinate is de ideale tool om kinderen tijdens het testen op hun gemak te stellen. Goffin wil ervoor zorgen dat de drempel om kinderen te laten testen verlaagd wordt. Ook hoopt Goffin dat kinderen hierdoor niet meer onnodig thuis blijven omdat ze zich niet durven te testen.

CAVSWAB™

CAVSWAB: The swab of choice for laboratories and medical institutions around the world.

The MedSchenker® CavSwab™  with Allium™ flock technology has been engineered with a precision scalloped surface to produce ‘cava.’ This design creates a greater surface area to absorb and help collect larger amounts of specimen.

If you want to know more about this product, click here. For the dutch page click here.

Fill in the form

and ask
us anything about our products

After completion, Goffin Molecular Technologies will contact you as soon as possible.