Het laboratoria plastic tekort

Er is een groot plastic laboratoria producten tekort over de wereld.
Maar waar komt het vandaan en wat zijn de gevolgen?

COVID-19 heeft de moleculair biologische industrie in zijn macht, er is erg veel werk voor vrijwel alle laboratoria. Natuurlijk in de laboratoria waar de PCR-test wordt uitgevoerd voor COVID-19 detectie. Maar andere labs hebben hierdoor ook een overvloed aan onderzoek/werk gekregen, omdat het plastic materiaal wat essentieel is voor vrijwel al het laboratoria onderzoek op raakt, dreigen laboratoria op een lager tempo te moeten werken. In November waren er al verschillende laboratoria die aan een te kort zaten waardoor er bij deze labs nog maar de helft van de testcapaciteit mogelijk was [1].  Dit is het geval in Nederland maar in meer landen lopen de laboratoria tegen ditzelfde probleem.

In Amerika is er 815 miljoen geïnvesteerd zodat laboratoria kunnen blijven testen op COVID-19. Maar de capaciteiten van de plastic benodigdheden is daarmee nog steeds niet verholpen, dit komt doordat er te weinig leveranciers zijn. Daarom heeft de Amerikaanse testcoördinator Carole Johnson gezegd dat Amerika zelf moet gaan produceren om de testcapaciteiten op orde te houden. Het probleem bij het zelf-productie is dat de meeste plastic pipetpunten die bij het COVID onderzoek nodig zijn speciaal geproduceerd moeten worden voor bepaalde apparaten. In de meeste laboratoria worden de pipetpunten van merken Hamilton en Tecan gebruikt voor geautomatiseerde apparaten. Lang niet alle producenten maken pipetpunten die op deze apparaten gebruikt kunnen worden. In Amerika nemen ze ook niet snel genoegen met namaak varianten [2].

In Nederland lossen ze dit probleem deels op door contracten af te sluiten met het buitenland zodat een gedeelte daar wordt getest en de laboratoria in Nederland het minder druk hebben, dus minder materiaal nodig hebben. Ook is meer methodes om COVID-19 te detecteren een oplossing om het plastic materiaal voor PCR te besparen, bijvoorbeeld meer snel testen die geen PCR materiaal nodig hebben [3]. Zo kan dus het tekort ontweken worden, maar niet verholpen. Doordat plastic laboratorium materiaal zo snel over de toonbank gaat, is het natuurlijk logisch dat laboratoria die niet op het COVID-19 gebied onderzoek doen een te kort aan materialen zullen hebben.

Daarom wil Goffin Molecular Technologies deze laboratoria graag helpen omdat met het aanvullen van de laboratoria voorraad. Goffin Molecular Technologies heeft een brede range aan laboratorium plastics in haar product protfolio, zoals pipetpunten. Neem vooral contact met ons op via info@goffinmt.com.

 

[1]        NOS, “Schaarste testmaterialen dreigt, Nederlandse producten verdwijnen naar buitenland | Nieuwsuur.” [Online]. Available: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2357947-schaarste-testmaterialen-dreigt-nederlandse-producten-verdwijnen-naar-buitenland. [Accessed: 12-May-2021].

[2]        J. Baumann, S. Stein, J. Lee, F. Johnson, and A. Kramer, “Pipette Tip Supply Gaps Snarl Cash Infusion for Covid-19 Testing,” 16-Mar-2021. [Online]. Available: https://news.bloomberglaw.com/health-law-and-business/pipette-tip-supply-gaps-snarl-cash-infusion-for-covid-19-testing. [Accessed: 12-May-2021].

[3]        H. de Jong, “Beantwoording Kamervragen over dreigende tekorten aan testmaterialen | Kamerstuk | Rijksoverheid.nl,” 09-Dec-2020. [Online]. Available: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2020/12/09/beantwoording-kamervragen-over-dreigende-tekorten-aan-testmaterialen. [Accessed: 12-May-2021].

 

 

Pipette tips

In the picture above are three examples of our pipette tips. We offer five different sizes. All our tips are of a high standard and can be used in a professional laboratory. Our pipette tips are:

If you want to know more about our pipette tips, download our brochure below.
Or email us via: info@goffinmt.com

Pipette tips with filter

In the picture above are three examples of our filter pipette tips. We offer eight different sizes. All our tips are of a high standard and can be used in a professional laboratory. Our filter pipette tips are:

If you want to know more about our pipette tips, download our brochure below.
Or email us via: info@goffinmt.com

Fill in the form

and ask
us anything about our products

After completion, Goffin Molecular Technologies will contact you as soon as possible.