Gouden standaard: SARS-CoV-2 RealFast Assay

Met succes heeft ViennaLab een een-stap real-time reverse transcriptase PCR
(RT-PCR)-test ontwikkeld voor zeer gevoelige detectie van SARS-CoV-2.

Langzaam lijkt alles weer terug te gaan naar normaal, voor de coronapandemie. Ondanks alle versoepelingen en de vele gevaccineerde, blijft het belangrijk om mensen te testen. Want door middel van testen kan het virus en de verspreiding beter in kaart gebracht worden.

Met succes heeft ViennaLab een een-stap real-time reverse transcriptase PCR (RT-PCR)-test ontwikkeld voor zeer gevoelige detectie van SARS-CoV-2. De test bereikt een diagnostische sensitiviteit van 98% en specificiteit van 99%. De nieuwe test is onlangs gelanceerd en wordt al door veel nationale en internationale laboratoria gebruikt.

De SARS-CoV-2 RealFast™ Assay (CE-IVD) is een multiplex real-time RT-PCR. Hierdoor wordt het mogelijk gemaakt om gelijktijdig een analyse te doen van twee virale doel genen (N en RdRP/ORF1ab) die specifiek zijn voor SARS-CoV-2. Daarnaast bevat de test ook een endogeen humaan controle (ACTB). Het protocol geeft binnen 45 minuten resultaat en is toepasbaar op een breed scala aan real-time PCR-instrumenten.

De SARS-CoV-2 RealFast™ Assay is zeer gevoelig, met een detectielimiet (LoD) van 10 virus copies per reactie. Het is gevalideerd en bedoeld voor gebruik op RNA dat is geëxtraheerd uit naso-/orofarynx uitstrijkjes van patiënten waarvan wordt vermoed dat ze drager zijn van een SARS-CoV-2 infectie. Samen met het Oostenrijkse Instituut voor Technologie (AIT) is het protocol verder geoptimaliseerd voor korte PCR-cycli en voor toepassing op ongezuiverde uitstrijkjes en speeksel monsters.

Voor meer informatie over de SARS-CoV-2 RealFast Assay, klik hier. 

bestel hier uw zelftesten vul het formulier in

Na verzenden zal Goffin molecular technologies z.s.m contact met u opnemen.