SENTiNAT200 vs ELITe InGenius

Volledige geautomatiseerde PCR, van monster tot resultaat in een aantal stappen.

De ELITe InGenius en SENTiNAT200 zijn beide ‘walk-away’ systemen die het proces van monster tot resultaat uitvoeren. Een aantal onderdelen aan de SENTiNAT200 zijn nog in ontwikkeling, zoals validatie voor een open systeem. De ELITe InGenius bestaat al wat langer. De instrumenten hebben veel overeenkomsten zoals magnetische beads extractie, gebruik van verschillende samples en verschillende samples in dezelfde extractie. Ook zijn er wat verschillen waar de SENTiNAT200 uitblinkt. De SENTiNAT200 kan tot 48 monster per run verwerken terwijl de ELITe maar tot 12 monster kan verwerken. Ook is de SENTiNAT200 iets sneller dan de ELITe, mogelijk door de twee MIC qPCR die gebruikt worden.

ELITe InGenius heeft op het moment een groot aanbod in verschillende PCR kits, ook worden er nog steeds nieuwe kits ontwikkeld. De SENTiNAT200 heeft een kleiner aanbod aan gevalideerde PCR kitjes, maar zijn volop nieuwe kitjes aan het ontwikkelen en valideren. Een voordeel van de SENTiNAT200 is dat Sentinel zijn producten vries droogt, hierdoor kan alle reagentia bij kamertemperatuur vervoert en opgeslagen worden. Hierdoor wordt het transport ook duurzamer en goedkoper.

Hieronder in de tabel zijn de overeenkomsten en verschillen tussen de instrumenten te zien. Meer informatie over de SENTiNAT200 kunt u hier vinden.

SENTiNAT 200ELITe InGenius
Aantal monsters1 tot 48 per run1 tot 12 per run
Verschillende monsters in dezelfde extractieJaJa
Verschillende monstersJaJa
ExtractiemethodeMagnetic BeadsMagnetic Beads
Tijd van monster tot resultaatMinder dan 2 uurOngeveer 2,5 uur
Open systeemJaJa
DimensiesL 112,4 x H 90,3 x D 79,5 cmL 100 x H 75 x D 85 cm
Gewicht140 kg184 kg
Vervoer PCR kitsKamertemperatuur (kits zijn gevriesdroogd)Gekoeld
Aantal PCR kits1039
PCR kits in ontwikkeling92
PCR2 x Magnetische inductie cyclers (micro qPCR)PCR met Minor Groove Binder (MGB) technologie
Ander programma mogelijk; alleen extractie of alleen PCRJaJa
LIS-interface (bi-directioneel)JaJa
Op Hamilton gebaseerdJaNee